Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos śliwkowy z powideł

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniały dodatek do deserów, ciast. Sos ten ożna podawać z ryżem lub kaszką manną.

Sos śliwkowy z powideł

Składniki:

Sos śliwkowy z powideł

 

  • 1/2 szkl powidła śliwkowe,
  • 2 łyżeczki budyń waniliowy,
  • 1 szkl mleko,
  • 1 łyżeczka cukier waniliowy,
  • do smaku cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Sos śliwkowy z powideł
Mleko zagotować , dodać budyń rozmieszany w 3 łyżkach zimnej wody, zagotować. Następnie włożyć powidła, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku cukrem. Podawać z ryżem lub kaszką manną.