misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Sos śmietanowo-chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Chrzan umyć, ostrugać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać śmietanę, sól, cukier i.....

Sos śmietanowo-chrzanowy

Składniki:

Sos śmietanowo-chrzanowy

 

  • śmietana 2/3 szkl
  • chrzan mały korzeń (ok. 5 dag)
  • sól
  • cukier
  • sok cytrynowy
  • jabłko 1 szt
  • musztarda 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowo-chrzanowy
Chrzan umyć, ostrugać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać śmietanę, sól, cukier i sok cytrynowy do smaku, dokładnie wymieszać. Zamiast soku cytrynowego można dodać do sosu jabłka lub musztardę.