Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos śmietanowy z pasternakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasternak to mało popularne lecz smaczne warzywo.

Sos śmietanowy z pasternakiem

Składniki:

Sos śmietanowy z pasternakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowy z pasternakiem
Pasternak umyć i ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny cukru i soli, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę lub w słupki. Masło stopić na patelni, wymieszać z mąką, połączyć z mlekiem, dodać odrobinę przyprawy kucharek, zagotować. Następnie wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą. Pokrojony pasternak połączyć z sosem. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Tagi:

przyprawy