kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sos szodonowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Żółtka i całe jajka ubić z cukrem. Zagotować wino z przyprawami, przecedzić i

Sos szodonowy

Składniki:

Sos szodonowy

 

  • jajka 2 szt
  • żółtka 2 szt
  • cukier 4 łyżki
  • białe wino 2 szklanki
  • skórka cytrynowa
  • goździki 2 szt

Sposób przygotowania:

Sos szodonowy
Żółtka i całe jajka ubić z cukrem. Zagotować wino z przyprawami, przecedzić i wlewać gorące cienkim strumieniem do ubitych jaj, stale mieszając. Postawić w naczyniu na garnku z wrząca woda i ubijać trzepaczka do zgęstnienia.

Tagi:

jajko jajka