Sposób przygotowania:
Sos szwedzki
Jabłko obrać i pokroić na kawałki. Zalać winem i ugotować na małym ogniu, a nastepnie ochłodzić.
Ostudzony owoc przetrzeć przez drobne sito lub zmiksować. Posolić i popieprzyć. Wymieszać z cukrem, utartym chrzanem i majonezem.
Przed podaniem delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną.
Sos szwedzki może byc podowany do wszelkiego rodzaju mięs oraz drobiu. Podkresłi wykwintny smak wielu potraw.
Ostudzony owoc przetrzeć przez drobne sito lub zmiksować. Posolić i popieprzyć. Wymieszać z cukrem, utartym chrzanem i majonezem.
Przed podaniem delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną.
Sos szwedzki może byc podowany do wszelkiego rodzaju mięs oraz drobiu. Podkresłi wykwintny smak wielu potraw.