Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na sos tatarski. Bardzo prosty i smaczny. Żółtka po przetarciu utrzeć z musztardą, wlewając powoli ...

Sos tatarski

Składniki:

Sos tatarski

 

  • 4 żółtka na twardo
  • 1/2 szklanka oleju lub oliwy
  • 3 łyżki musztardy
  • 20-55 dag grzybów marynowanych i korniszonów
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, cukier

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Żółtka po przetarciu utrzeć z musztardą, wlewając powoli olej lub oliwę. Wymieszać z drobno posiekanymi grzybami, korniszonami i zieleniną. Doprawić solą i cukrem do smaku. Podawać do mięs i ryb na zimno.

Tagi:

grzyby