kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczny sos tatarski. Przygotowany z pieczarek, ogórków kiszonych i jajek z dodatkiem cebulki. Polecam.

Sos tatarski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos tatarski

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 kiszone ogórki
  • 1słoik pieczarek w zalewie naturalnej ( 270 g)
  • 1 mała biała cebula
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 5 łyżek majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Pieczarki przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę. Ogórki wyjmujemy ze słoika i kroimy w kosteczkę, przekładamy na cedzak.

Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy razem ze szczypiorkiem na drobno. Pokrojone składniki przekładamy do miski i doprawiamy do smaku. Dokładamy majonez i mieszamy.
Sos tatarski
Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę.
Sos tatarski
Ogórki kroimy w kosteczkę i przekładamy na cedzak.
Sos tatarski
Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Sos tatarski
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.