Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos Teriyaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oto przepis szkoda że nie mój ale z jednej z moich podróży

Sos Teriyaki

Składniki:

Sos Teriyaki

 

  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 szklanka rosołu wołowego
  • 1/3 szklanka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki białego wina

Sposób przygotowania:

Sos Teriyaki
rozpuścić cukier i imbir w mieszance rosołu i sosu sojowego doprowadzić do wrzenia zmieszać mączkę z winem dodać do rosołu z sosem gotować na małym ogniu do zagęszczenia

Tagi:

sosy