Sposób przygotowania:
Sos Vinaigrette
Do oliwy wlewać po kropli ocet, stale mieszając. Ucierać, aż sos zgęstnieje i nabierze jednolitej konsystencji. Mozna dodać łyżeczke musztardy. Do ucirania można użyć miksera.
Doprawić cukrem, solą i pieprzem.
Do sosu podstawowego można dodać roztarty czosnek, suszone zioła (estragon, tymianek, lebiodkę, koper włoski), posiekaną zieleninę (natkę pietruszki, bazylię, miętę).
Uwaga: Jarzyny powinny jakiś czas macerować się w sosie winegret, dlatego należy odczekać chwilę, aż nabierze smaku.
Sos świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju sałat z warzywami.
Doprawić cukrem, solą i pieprzem.
Do sosu podstawowego można dodać roztarty czosnek, suszone zioła (estragon, tymianek, lebiodkę, koper włoski), posiekaną zieleninę (natkę pietruszki, bazylię, miętę).
Uwaga: Jarzyny powinny jakiś czas macerować się w sosie winegret, dlatego należy odczekać chwilę, aż nabierze smaku.
Sos świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju sałat z warzywami.