Sposób przygotowania:
Sos z cebulką
Do garnka wlewamy wodę. Następnie dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia.
W tym czasie obieramy cebulkę i kroimy w piórko. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy przygotowaną cebulkę i podsmażamy, aby się zarumieniła.
Przekładamy do garnka i dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut.
Z mąki i wody robimy zawiesinę i wlewamy do garnka, aby sos zgęstniał. Doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 2 minut, aby mąka straciła surowy smak.
W tym czasie obieramy cebulkę i kroimy w piórko. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy przygotowaną cebulkę i podsmażamy, aby się zarumieniła.
Przekładamy do garnka i dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut.
Z mąki i wody robimy zawiesinę i wlewamy do garnka, aby sos zgęstniał. Doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 2 minut, aby mąka straciła surowy smak.