Sposób przygotowania:
Sos z jabłek i cebuli
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne, podzielić jabłka na kawałki. Cebulę obrać, umyć, osączyć poszatkować.
Na rozgrzanym oleju przesmażyć jabłka i cebulę, podlać wodą
i dusić pod przykryciem około 10 minut. Ostudzić, zmiksować albo przetrzeć przez sitko. Doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem oraz majerankiem. Sos podawać na gorąco albo na zimno do mięsa lub sypkiego ryżu.
Na rozgrzanym oleju przesmażyć jabłka i cebulę, podlać wodą
i dusić pod przykryciem około 10 minut. Ostudzić, zmiksować albo przetrzeć przez sitko. Doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem oraz majerankiem. Sos podawać na gorąco albo na zimno do mięsa lub sypkiego ryżu.