kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

sos z kaparków z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

idealne do ziemniaków puree

sos z kaparków z jajkami

Składniki:

sos z kaparków z jajkami

 

  • 6 jaj
  • 30 gram masła
  • 0,5 szklanki białego wina
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • 30 gram kaparków
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

sos z kaparków z jajkami
do rozgrzanego masła dodać make wymieszać i zalać ok 3/4 szklanki wody. dodać wino śmietanę i przyprawić. gotujemy ok 5 minut i na sam koniec dodać musztardę i kaparki.
jajka ugotować osobno ok 6 minut. jajka obrać i przekroić na pół. jaja układać na sosie .