Sposób przygotowania:
Sos z pieczonej papryki
Papryki myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blasze do pieczenia skórą do góry i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Pieczemy około pół godziny. Studzimy i obieramy ze skórki, miksujemy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni. Przyprawiamy papryką. Na kawałek gazy kładziemy liść laurowy, ziele angielskie i ząbek czosnku. Wiążemy gazę sznurkiem tworząc sakiewkę. Paprykę łączymy z cebulą, wrzucamy sakiewkę z przyprawami i smażymy kilka minut.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni. Przyprawiamy papryką. Na kawałek gazy kładziemy liść laurowy, ziele angielskie i ząbek czosnku. Wiążemy gazę sznurkiem tworząc sakiewkę. Paprykę łączymy z cebulą, wrzucamy sakiewkę z przyprawami i smażymy kilka minut.