Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki sos to świetny dodatek do potraw z drobiu

Sos z warzyw

Składniki:

Sos z warzyw

 

  • 15 dag marchew,
  • 10 dag pietruszka,
  • 10 dag seler,
  • 1 łyżka masło,
  • 3 łyżki śmietanka,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • 1 łyżka koperek siekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos z warzyw
Warzywa obrać, zetrzeć na tarce, zalać niewielką ilością wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie zmiksować, dodać śmietankę, masło i zieleninę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.