Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Sos z zielonym pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki sos z zielonym pieprzem

Sos z zielonym pieprzem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos z zielonym pieprzem

 

  • ½ l Wywaru z mięsa i warzyw
  • 2 serki topione duże
  • ½ paczki pieprzu zielonego w ziarenkach
  • 1 łyżka mąki

 

Sposób przygotowania:

Sos z zielonym pieprzem
Wywar z mięsa oraz warzyw podgrzewamy na małym ogniu, a następnie dodajemy do niego serki topione i dokładnie roztrzepujemy,  aby nie było grudek.  Dodajemy pieprz i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Jeśli sos jest rzadki dodajemy do niego około jednej łyżki mąki. Podajemy z gotowanym mięsem. Smacznego
Sos z zielonym pieprzem
Wywar wraz z serkami topionymi i zielonym pieprzem

Tagi:

mięso