Sposób przygotowania:
Sos zbójnicki
Mięso wieprzowe kroję w plastry, następnie w małą kostkę. Cebulę kroję w piórka i siekam drobno razem z czosnkiem, a następnie podsmażam wszystko na oleju na rozgrzanej patelni. Kiedy cebula się zeszkli, dorzucam pokrojone mięso i smażę wszystko przez około 5 minut. Potem przekładam mięso do garnka i dolewam przecier pomidorowy.
Całość duszę na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Kiedy mięso będzie miękkie, dodaję pokrojoną w paseczki paprykę i ogórki pokrojone w talarki. Doprawiam na koniec do smaku solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.
Całość duszę na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Kiedy mięso będzie miękkie, dodaję pokrojoną w paseczki paprykę i ogórki pokrojone w talarki. Doprawiam na koniec do smaku solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.