Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3153]

Sos ze śmietany i żółtek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos ze śmietany i żółtek to wspaniały dodatek do zielonej sałaty

Sos ze śmietany i żółtek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos ze śmietany i żółtek

 

Sposób przygotowania:

Sos ze śmietany i żółtek
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Następnie dodać musztardę, cukier, śmietanę, majonez i dokładnie wymieszać. Po koniec przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać jako dodatek do sałaty lub jajek.
Sos ze śmietany i żółtek
Gotowane żółtka można zmielić w maszynce do żółtego sera
Sos ze śmietany i żółtek
Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać

Tagi:

jajko jajka