Sposób przygotowania:
Sos ziemniaczany do mięs :
Ziemniaki zalać bulionem i śmietanką . Ugotować do miękkości . Zmiksować na gładko . pieczarki podsmażyć na maśle na rumiano. Włożyć odsączone z tłuszczu pieczarki do sosu . Doprawić do smaku sokiem z cytryny . Sos powinien mieć odpowiednią konsystencję .Gdyby był za gęsty można dolać śmietanki .
Na tłuszczu od smażenia pieczarek podgrzać mięso ( pieczone , gotowane ) podlewając 2 łyżkami wody .
Doskonale smakuje np. z gotowanym ozorkiem , wołowym sztukamięsem .
Można robić bez pieczarek – jest wtedy równie dobry.
Można też doprawić zamiast sokiem z cytryny odrobiną musztardy.
Na tłuszczu od smażenia pieczarek podgrzać mięso ( pieczone , gotowane ) podlewając 2 łyżkami wody .
Doskonale smakuje np. z gotowanym ozorkiem , wołowym sztukamięsem .
Można robić bez pieczarek – jest wtedy równie dobry.
Można też doprawić zamiast sokiem z cytryny odrobiną musztardy.
eli_555
yola