Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Sosik koperkowy:)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rozpuszczamy 2 kostki w 150 ml wody lub kupujemy gotowy bulion. Gotujemy na wiekszym ogniu 15 min dodajemy do tego umyty posiekany

Sosik koperkowy:)

Składniki:

Sosik koperkowy:)

 

  • 150 ml rosołu
  • 3 łyżki octu winnego
  • garść koperku
  • 50 ml zagęszczanej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Sosik koperkowy:)
Rozpuszczamy 2 kostki w 150 ml wody lub kupujemy gotowy bulion. Gotujemy na wiekszym ogniu 15 min dodajemy do tego umyty posiekany koperek i gotujemy 20 min. Dodajemy ocet winny później dodajemy śmietany dokładnie mieszamy. Do smaku sol , pieprz. proponuje ten sosik podawać do różnych ryb. Mniam pycha. Smacznego!:)

Tagi:

koperkowy