Maria72

Maria72

Kucharz
[Przepisów: 5]

Sowy w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię w ten sposób przygotowane kanie . zawsze to robię gdy mam ich dużo . Smakują wyśmienicie .

Sowy w occie

Składniki:

Sowy w occie

 

  • 4szkl.wody 1szkl.octu 4Łyżki cukru 1łyżka soli pieprz ziarnisty ,gorczyca

Sposób przygotowania:

Sowy w occie
 Sowy smażymy tak jak schabowe , obtaczamy w mące potem w jajku ,bułka tarta i na gorący tłuszcz . Smażymy krótką chwilę z jednej i z drugiej strony . Sowy po usażeniu kroimy w trójkąty . Do gorącej zalewy dodajemy 2 duże cebule pokrojone w talarki . Wkładamy usmażone sowy do słoja dodajemy przyprawy . Zalewamy gorącą zalewą . Pasteryzujemy 5 minut . Oczywiście sowy należy doprawić według gustu >