Sposób przygotowania:
Marokański tagine z kurczakiem
Laski cynamonu zalewamy ½ szklanki wrzątku. Odstawiamy na 10 minut. Mięso myjemy, osuszamy i marynujemy w mieszaninie: przeciśniętych ząbków czosnku, soku z cytryny, pelatti, oleju sezamowego i przypraw. Mięso przykrywamy plastrami cebuli i słupkami cukinii. Delikatnie mieszamy i zostawiamy do przegryzienia 15 minut.
Mięso z marynatą i warzywami układamy w naczyniu tagine lub jeśli nie mamy garnku o grubym dnie. Dodajemy cynamon wraz z wodą cynamonową oraz migdały, śliwki i zblanszowane migdały. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 1h aż do miękkości mięsa. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Kuskus zalewamy wrzącym bulionem warzywnym około 1cm ponad poziom kaszy.
Podajemy z kuskusem oraz migdałami.
Mięso z marynatą i warzywami układamy w naczyniu tagine lub jeśli nie mamy garnku o grubym dnie. Dodajemy cynamon wraz z wodą cynamonową oraz migdały, śliwki i zblanszowane migdały. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 1h aż do miękkości mięsa. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Kuskus zalewamy wrzącym bulionem warzywnym około 1cm ponad poziom kaszy.
Podajemy z kuskusem oraz migdałami.
skuter5
Czekoladka 2