pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti alla frutti di Mare

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

spaghetti z mieszanką owoców morza

Spaghetti alla  frutti di Mare Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti alla frutti di Mare

 

  • makaron spaghetti 200g
  • owoce morza 250g
  • masło 2 łyżki
  • pietruszka zielona 1/5 pęczka
  • cebula perłowa 1/2
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • limonka 2 plastry
  • gorgonzola 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Spaghetti alla frutti di Mare
Mrożone owoce morza wrzucam na patelnię. Skrapiam sokiem wyciśniętym z dwóch plastrów limonek. Smażę do momentu rozmrożenia i potem dalej do odparowania wody. Pietruszkę zieloną oraz cebulę perłową bardzo drobno siekam. Mieszam z masłem. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem kolorowym świeżo zmielonym. Tak przygotowane masło dodaję do smażących się owoców morza. Mieszam i podgrzewam przez kilka minut. Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie. Ugotowany dodaję do smażących się owoców morza. Mieszam i wykładam na talerz. Posypuję kawałkami gorgonzoli. Smacznego.
Spaghetti alla  frutti di Mare
Owoce morza smaże na patelni skropione sokiem z limonki
Spaghetti alla  frutti di Mare
Posiekaną pietruszkę i cebulkę mieszam z masłem
Spaghetti alla  frutti di Mare
Przygtowane masło smakowe dodaje do owoców morza
Spaghetti alla  frutti di Mare
Ugotowany makaron przerzucam na patelnię i mieszam z zawartością