Sposób przygotowania:
Spaghetti cacio e pepe
Na tarce drobno ścieramy ser Pecorino Romano. Pieprz tłuczemy w moździerzu lub mielimy. Oba składniki mieszamy razem.
Makaron gotujemy minutę krócej niż zazwyczaj - dojdzie na patelni, dlatego nie powinien być al dente w momencie odcedzania. Pół szklanki wody, w której gotował się makaron, zostawiamy do przyrządzenia sosu.
Odcedzony makaron, wrzucamy na gorącą patelnię, wlewamy nieco wody z gotowania, wsypujemy ser z pieprzem, mieszamy bardzo szybko przez minutę i podajemy. Smacznego!
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl
Makaron gotujemy minutę krócej niż zazwyczaj - dojdzie na patelni, dlatego nie powinien być al dente w momencie odcedzania. Pół szklanki wody, w której gotował się makaron, zostawiamy do przyrządzenia sosu.
Odcedzony makaron, wrzucamy na gorącą patelnię, wlewamy nieco wody z gotowania, wsypujemy ser z pieprzem, mieszamy bardzo szybko przez minutę i podajemy. Smacznego!
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl
Magdalena88