Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem i komosą
Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa. W szerokim rondlu rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić mięso i podsmażyć. Cebulę i pieczarki drobno posiekać, dodać do mięsa i smażyć do miękkości. Potem dodać ugotowaną komosę, posiekane oregano oraz kukurydzę i serek i przyprawy i mieszać do połączenia serka z resztą składników. Nadzienie lekko przestudzić a potem napełnić nim rurki cannelloni.
Koncentrat wymieszać z ketchupem i sosem chili oraz bulionem, doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
Na dno naczynia żaroodpornego nalać trochę sosu i ułożyć pierwszą warstwę nadzianych rurek, zalać sosem i posypać startym serem. Następnie znów wyłożyć nadziane rurki, zalać resztą sosu i posypać serem.
Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić na 200 stopni i gdy lampka kontrolna zgaśnie zapiekać danie 30 minut.
Podawać na gorąco.
Koncentrat wymieszać z ketchupem i sosem chili oraz bulionem, doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
Na dno naczynia żaroodpornego nalać trochę sosu i ułożyć pierwszą warstwę nadzianych rurek, zalać sosem i posypać startym serem. Następnie znów wyłożyć nadziane rurki, zalać resztą sosu i posypać serem.
Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić na 200 stopni i gdy lampka kontrolna zgaśnie zapiekać danie 30 minut.
Podawać na gorąco.
zewa