Sposób przygotowania:
Pieczarki z wieprzowiną w cieście naleśnikowymMięso
![Pieczarki z wołowiną w cieście naleśnikowym Pieczarki z wołowiną w cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczarki-z-wolowina-w-ciescie-nalesnikowym-413676.jpg)
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkiem i startą cebulką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto
![Pieczarki z wołowiną w cieście naleśnikowym Pieczarki z wołowiną w cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczarki-z-wolowina-w-ciescie-nalesnikowym-413677.jpg)
Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, jajka oraz doprawiamy. Mieszamy dokładnie i w miarę potrzeby dodajemy mąkę, by było dość gęste.
Pieczarki
![Pieczarki z wołowiną w cieście naleśnikowym Pieczarki z wołowiną w cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczarki-z-wolowina-w-ciescie-nalesnikowym-413678.jpg)
Pieczarki dokładnie oczyszczamy i myjemy.Usuwamy ogonki, które po przesmażeniu można dodać do mięsa. Do środka wkładamy porcje mięsa i dokładnie uklepujemy.
Smażenie
![Pieczarki z wołowiną w cieście naleśnikowym Pieczarki z wołowiną w cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczarki-z-wolowina-w-ciescie-nalesnikowym-413679.jpg)
Na głębokiej patelni rozgrzewamy sporo oleju. Pieczarki obtaczamy w cieście i wrzucamy na gorący tłuszcz. Smażymy aż się przyrumienią i odsączamy z tłuszczu.