Sposób przygotowania:
Spaghetti carbonara z frankfurterkami
Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy, nie przelewamy wodą. Frankfurterki kroję w plastry ok 0.5 cm grubości.
Następnie smażę na rumiano na patelni z dodatkiem oleju.
Śmietankę, jajka, ser tarty, sól i pieprz dokładnie łącze za pomocą blendera albo miksera.
Do usmażonych frankfurterek dodaję makaron i kukurydzę, mieszam.
Następnie dodaję masę śmietanową, mieszam ok 2 min, uważając by z masy nie zrobiła się jajecznica.
Przekładam na talerze, można posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego.
Następnie smażę na rumiano na patelni z dodatkiem oleju.
Śmietankę, jajka, ser tarty, sól i pieprz dokładnie łącze za pomocą blendera albo miksera.
Do usmażonych frankfurterek dodaję makaron i kukurydzę, mieszam.
Następnie dodaję masę śmietanową, mieszam ok 2 min, uważając by z masy nie zrobiła się jajecznica.
Przekładam na talerze, można posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego.