Sposób przygotowania:
Spaghetti carbonara
Boczek kroimy na mniejsze cząstki. Cebulę i czosnek siekamy drobno. Parmezan ścieramy na tarce.
Do miseczki wbijamy 3 żółtka, roztrzepujemy je, mieszamy je ze śmietaną i startym parmezanem, dodajemy sól i pieprz. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy.
Boczek podsmażamy na patelni. Zdejmujemy boczek z patelni, a na wytopionym tłuszczu smażymy cebulę i czosnek, dolewamy 70 ml wina, kilka minut podgrzewamy, aż wino odparuje.
Wrzucamy makaron,wylewamy masę jajeczną, energicznie i szybko mieszamy, po czym przekładamy danie na talerze.
Ja podałam spaghetti razem z sałatką z rukoli i pomidorów.
Do miseczki wbijamy 3 żółtka, roztrzepujemy je, mieszamy je ze śmietaną i startym parmezanem, dodajemy sól i pieprz. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy.
Boczek podsmażamy na patelni. Zdejmujemy boczek z patelni, a na wytopionym tłuszczu smażymy cebulę i czosnek, dolewamy 70 ml wina, kilka minut podgrzewamy, aż wino odparuje.
Wrzucamy makaron,wylewamy masę jajeczną, energicznie i szybko mieszamy, po czym przekładamy danie na talerze.
Ja podałam spaghetti razem z sałatką z rukoli i pomidorów.