A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Spaghetti na polskim stole

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

*wprawdzie nigdy nie dorównamy w wariacjach potraw makaronowych Włochom, ale zawsze można próbować ;-)*

Spaghetti na polskim stole

Składniki:

Spaghetti na polskim stole

 

  • 400 gr makaronu spaghetti (nitki)
  • 1 sos pomidorowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 1 cebulka
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • oliwa
  • sól i cukier
  • bazylia
  • oregano
  • pieprz kolorowy mielony
  • tarty ser żółty

 

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti na polskim stole
Makaron ugotować w osolonej wodzie,z łyżką oliwy na pół twardo. Mięso przesmażamy na odrobinie oleju, solimy i pieprzymy,dodajemy sos,zmiażdżony ząbek czosnku i paprykę (kostka), zeszkloną cebulkę (kostka), pokrojoną w paski podgotowaną marchewkę dodajemy do mięsa z sosem, całość doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości, na koniec dodajemy zioła. Nakładamy makaron, dodajemy sos mięsny, wszystko posypujemy tartym serem. SmAcZnEgO.