Sposób przygotowania:
Spaghetti napoli z serem blue
Makaron gotuje jak w kazdym rpzepisie.
Robienie tego sosu zaczynam od rozgrzania w rondlu lub na patelni oliwy z oliwek oraz doslownie kilkusekundowego podsmazenia czosnku. Kiedy czuje jego aromat dodaje przecier i szybko mieszam by uniknac przypalenia (można zalac odrobina wody. Przyprawienie sosu, każdy powinien uznac za wlasna inwencje, ja mieszam te przyprawy ze soba i dodaje do sosu na tym etapie. Przykrywam i dusze tak jakies 6 minut na wolniutkim ogniu. Nastpenie dodaje serki, zageszczaja sos i sprawiaja ze ma niesamowicie kremowa konsystencje i lososiowy kolor. Mieszkam , az rozprowadze cale 2 opakowania , dolewam jesczze odrobine wody by rozrzedzic sos i na wolnym ogniu zostawiam jesczze rpzez chwile. Polewam nim ugotowany makaron, lub mieszam go z nim na patelni.
Robienie tego sosu zaczynam od rozgrzania w rondlu lub na patelni oliwy z oliwek oraz doslownie kilkusekundowego podsmazenia czosnku. Kiedy czuje jego aromat dodaje przecier i szybko mieszam by uniknac przypalenia (można zalac odrobina wody. Przyprawienie sosu, każdy powinien uznac za wlasna inwencje, ja mieszam te przyprawy ze soba i dodaje do sosu na tym etapie. Przykrywam i dusze tak jakies 6 minut na wolniutkim ogniu. Nastpenie dodaje serki, zageszczaja sos i sprawiaja ze ma niesamowicie kremowa konsystencje i lososiowy kolor. Mieszkam , az rozprowadze cale 2 opakowania , dolewam jesczze odrobine wody by rozrzedzic sos i na wolnym ogniu zostawiam jesczze rpzez chwile. Polewam nim ugotowany makaron, lub mieszam go z nim na patelni.