malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Spaghetti po bolońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pomidory z puszki możemy zastąpić świeżymi, wtedy też jest równie smaczne. Często robię takie na obiad.

Spaghetti po bolońsku

Składniki:

Spaghetti po bolońsku

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • puszka pomidorów,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • szklanka keczupu łagodnego,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • paczka makaronu spaghetti

Sposób przygotowania:

Spaghetti po bolońsku
mięso smażymy na łyżce oleju 15 min, solimy oraz pieprzymy, przyprawiamy papryką słodką. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz pomidory z zalewą. dusimy 10 min i mieszamy z keczupem, chwilę jeszcze dusimy. Makaron gotujemy el dente i podajemy polany sosem na płaskim dużym talerzu.

Tagi:

mięso makaron