Sposób przygotowania:
Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem
Czasami korzystam z gotowych sosów, niezbyt często, ale jednak. Dzisiaj wpadł mi w rękę słoik Spaghetti Toscana, czyli sos z pieczarkami, cebula i bazylią. Mięso mielone podsmażamy na łyżce oleju na głębokiej patelni, dodajemy całą zawartość słoika, wlewamy do słoika trochę wrzątku i wraz z resztkami sosu dodajemy do mięsa z sosem. Gotujemy całość 15 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając. W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Szczypiorek siekamy a pomidory suszone kroimy w kostkę. Makaron przekładamy na talerze, sos z mięsem wykładamy na środek makaronu, posypujemy siekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami własnej roboty.