Sposób przygotowania:
Spaghetti z cebulą dymką i peperoncino
Szatkujemy czosnek i kroimy szczypiorek na małe paseczki. W dużej misce rozgrzewamy na małym ogniu 3 łyżki oliwy, dodajemy liść laurowy oraz pokrojony czosnek i szczypiorek.
Całość gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez około 15 minut, co jakiś czas podlewając bulionem. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ostrą papryczkę i tymianek. Doprawiamy solą.
Pomidory kroimy na pół, wycinamy nasiona i kroimy pomidory w kostkę. Makaron spaghetti gotujemy al dente i dodajemy do sosu. (Licząc 70-80g sosu na osobę). Dodajemy pomidory, pietruszkę oraz parmezan. Wszystko dobrze mieszamy.
Doprawiamy solą, papryczką a następnie zdejmujemy z ognia. Podajemy, dekorując pokrojoną w paski bazylią i polewając odrobiną oliwy.
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl
Całość gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez około 15 minut, co jakiś czas podlewając bulionem. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ostrą papryczkę i tymianek. Doprawiamy solą.
Pomidory kroimy na pół, wycinamy nasiona i kroimy pomidory w kostkę. Makaron spaghetti gotujemy al dente i dodajemy do sosu. (Licząc 70-80g sosu na osobę). Dodajemy pomidory, pietruszkę oraz parmezan. Wszystko dobrze mieszamy.
Doprawiamy solą, papryczką a następnie zdejmujemy z ognia. Podajemy, dekorując pokrojoną w paski bazylią i polewając odrobiną oliwy.
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl