Sposób przygotowania:
Spaghetti z dynią
Dynię obieramy, usuwamy miękki miąższ i pestki, a następnie kroimy w kostkę około 1 cm. Z papryczki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w mniejsze kawałki. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy dynię, chwilkę smażymy i dodajemy czosnek i papryczkę. Smażymy kilka minut dodając suszonego tymianku i oregano oraz soli i pieprzu. Następnie podlewamy 1/5 szklanki wody i dusimy do momentu aż dynia zacznie się rozpadać. Po tym czasie zmniejszamy ogień, dodajemy kremówkę, żółty ser - mieszamy i dodajemy świeże, posiekane zioła. Ewentualnie przyprawiamy do smaku. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sos zdejmujemy z ognia i mieszamy z makaronem.
gosia56