Sposób przygotowania:
Spaghetti z klopsikami.
Do garnka wypełnionego wodą , dodajemy sól, zagotowujemy wodę. Gdy woda będzie wrzeć wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Następnie makaron odcedzamy. Do wysokiego naczynia wkładamy mięso mielone, doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy sproszkowaną słodką papryką. Mięso należy dokładnie wymieszać. Na patelni należy rozgrzać odrobinę tłuszczu, uformować niewielkie klopsiki i usmażyć. Następnie fixy bolognese rozrobić według przepisu na opakowaniu i wlać do klopsików. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić aż sos zgęstnieje. Sos zdjąć z palnika kuchennego i dodać 1,5 łyżki stołowej śmietany, dokładnie wymieszać. Dodaję śmietanę, aby sos był łagodniejszy, szczególnie dla dzieci. Na talerz wykładamy makaron i polewamy gotowym sosem.
Smacznego :)
Smacznego :)