anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Spaghetti z klopsikami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste i smaczne danie dla każdego.

Spaghetti z klopsikami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti z klopsikami.

 

  • opakowanie makaronu spaghetti
  • 2 fixy spaghetti bolognese
  • 30 dag mięsa mielonego
  • papryka w proszku słodka
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 1,5 łyżki stołowej śmietany 18%

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z klopsikami.
Do garnka wypełnionego wodą , dodajemy sól, zagotowujemy wodę. Gdy woda będzie wrzeć wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Następnie makaron odcedzamy. Do wysokiego naczynia wkładamy mięso mielone, doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy sproszkowaną słodką papryką. Mięso należy dokładnie wymieszać. Na patelni należy rozgrzać odrobinę tłuszczu, uformować niewielkie klopsiki i usmażyć. Następnie fixy bolognese rozrobić według przepisu na opakowaniu i wlać do klopsików. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić aż sos zgęstnieje. Sos zdjąć z palnika kuchennego i dodać 1,5 łyżki stołowej śmietany, dokładnie wymieszać. Dodaję śmietanę, aby sos był łagodniejszy, szczególnie dla dzieci. Na talerz wykładamy makaron i polewamy gotowym sosem.
Smacznego :)
Spaghetti z klopsikami.
Na zdjęciu prezentuje się sos z klopsikami do którego dodajemy śmietanę.
Spaghetti z klopsikami.
Na zdjęciu prezentują się uformowane klopsiki, które następnie smażymy.
Spaghetti z klopsikami.
Na zdjęciu prezentuje się mięso, posypane przyprawami.

Tagi:

mięso makaron