Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsem i boczkiem
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek dodać do boczku, zeszklić. Dodać mięso mielone, mieloną paprykę, zioła i trochę soli ziołowej. Wymieszać, smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Do mięsa dodać koncentrat pomidorowy, wlać szklankę wody. Gotować bez przykrycia ok. 10 minut. Mięso oprószyć mąką, dokładnie wymieszać. Dolać więcej wody (ok. 0,5 - 1 szklankę wody), zagotować. Sos doprawić do smaku solą. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Makaron rozłożyć na talerze, polać mięsnym sosem, posypać startym serem i podawać.