Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkamiETAP 1:
Mięso wieprzowe mielimy z oczkiem i cebulą w maszynce do mielenia mięs.
ETAP 2:
Zmielone mięso przekładamy na głębszą patelnię (na rozgrzany tłuszcz), przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięs.
ETAP 3:
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa i razem całość smażymy, aż grzyby będą miękkie.
ETAP 4:
"Pomysł na" mieszamy z 500 ml wody i 4 łyżkami koncentratu pomidorowego. Wlewamy do podsmażonego mięsa i pieczarek. Smażymy, aż sos zrobi się gęsty.
ETAP 5:
W między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.