gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowane spaghetti z mięsem mielonym i pieczarkami podaję na obiad jako danie główne. Polecam.

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami

Składniki:

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami

 

  • 200 gram boczku wędzonego
  • 500 gram mięsa wieprzowego (łopatki)
  • 500 gram pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 opakowanie pomysł na boloński garnek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięs

Sposób przygotowania:

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami

ETAP 1:

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami
Cebulę, boczek i mięso wieprzowe mielimy na mielone.

Mięso wieprzowe mielimy z oczkiem i cebulą w maszynce do mielenia mięs.

ETAP 2:

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami
Mięso przekłądamy na rozgrzany tłuszcz i przyprawiamy.

Zmielone mięso przekładamy na głębszą patelnię (na rozgrzany tłuszcz), przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięs.

ETAP 3:

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami
Do mięsa dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa i razem całość smażymy, aż grzyby będą miękkie.

ETAP 4:

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami
Sos wlewamy do mięsa i pieczarek. Smażymy mieszając.

"Pomysł na" mieszamy z 500 ml wody i 4 łyżkami koncentratu pomidorowego. Wlewamy do podsmażonego mięsa i pieczarek. Smażymy, aż sos zrobi się gęsty.

ETAP 5:

Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarrkami
gotowany makaron przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

W między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.