Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie
Ciasto wyrobić elastyczne z dodatkiem ciepłej wody i jajka. Odłożyć na chwilę i przygotować farsz do pierogów.
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę, ser rozgnieść łyżką, dodać przysmażoną cebulkę, przyprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać i nakładać na wycięte z ciasta krążki. Sklejać i wrzucać na wrzątek, lekko posolić i gotować około 3 minuty od wypłynięcia pierogów.
Gotować bez przykrywania, wyjąć łyżką cedzakową. Pierogi można dowolnie okrasić.
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę, ser rozgnieść łyżką, dodać przysmażoną cebulkę, przyprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać i nakładać na wycięte z ciasta krążki. Sklejać i wrzucać na wrzątek, lekko posolić i gotować około 3 minuty od wypłynięcia pierogów.
Gotować bez przykrywania, wyjąć łyżką cedzakową. Pierogi można dowolnie okrasić.