jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Pierogi ruskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dla tych co nie lubią pierogów na słodko, to takie pierogi są doskonałe można je okrasić dowolnie w zależności jak kto lubi.

Pierogi ruskie Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pierogi ruskie

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie
Ciasto wyrobić elastyczne z dodatkiem ciepłej wody i jajka. Odłożyć na chwilę i przygotować farsz do pierogów.

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę, ser rozgnieść łyżką, dodać przysmażoną cebulkę, przyprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać i nakładać na wycięte z ciasta krążki. Sklejać i wrzucać na wrzątek, lekko posolić i gotować około 3 minuty od wypłynięcia pierogów.

Gotować bez przykrywania, wyjąć łyżką cedzakową. Pierogi można dowolnie okrasić.
Pierogi ruskie
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie i ugnieść
Pierogi ruskie
Ser rozgnieść łyżką i wymieszać z serem, przyprawić pieprzem
Pierogi ruskie
Cebulkę pokroić i podsmażyć na tłuszczu , dodać do farszu
Pierogi ruskie
Wymieszać dokładnie i przyprawic dosmaku solą
Pierogi ruskie
Wyrobić ciasto i rozwałkowac cienko, wycinać krążki i nakładac farsz
Pierogi ruskie
Wrzucać na wrzątek ,posplić i gotować około 3 minuty bez przykrycia