Sposób przygotowania:
Kotlety Eli z karkówkiprzygotowanie panierki
Przygotować trzy talerze. Na pierwszy wsypać mąkę pszenną. Na drugi wybić jajko i rozbełtać. Na trzeci wsypać bułkę tartą.
przygotowanie kotletów
Płaty karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa. Kotlety oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
przygotowanie kotletów cd
Kotlety obtoczyć z obu stron mąką.
przygotowanie kotletów cd
Przełożyć kotlety do jajka i zamoczyć z obu stron.
przygotowanie kotletów cd
Wyjąć kotlety z jajka i obtoczyć w bułce tartej.
przygotowanie kotletów cd
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Podałam kotlety z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z grejfrutem i orzechami.
gusia1000