eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety Eli z karkówki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam duże kotlety z plastrów karkówki. Mięso było przerośnięte tłuszczykiem więc kotlety były soczyste.

Kotlety Eli z karkówki

Składniki:

Kotlety Eli z karkówki

mięso

  • 3 plastry karkówki po 200 g każdy

panierka

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Kotlety Eli z karkówki

przygotowanie panierki

Kotlety Eli z karkówki
Przygotować mąkę, rozbełtane jajko i bułkę tartą.

Przygotować trzy talerze. Na pierwszy wsypać mąkę pszenną. Na drugi wybić jajko i rozbełtać. Na trzeci wsypać bułkę tartą.

przygotowanie kotletów

Kotlety Eli z karkówki
Rozbite kotlety oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem.

Płaty karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa. Kotlety oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z karkówki
Z obu stron obtoczyć kotlety mąką pszenną.

Kotlety obtoczyć z obu stron mąką.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z karkówki
Zamoczyć kotlety z obu stron w rozbełtanym jajku.

Przełożyć kotlety do jajka i zamoczyć z obu stron.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z karkówki

Wyjąć kotlety z jajka i obtoczyć w bułce tartej.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z karkówki

Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

Podałam kotlety z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z grejfrutem i orzechami.