Spaghetti z papryką i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i aromatyczne danie

Spaghetti z papryką i mięsem

Składniki:

Spaghetti z papryką i mięsem

 

  • 1 szt - papryka czerwona,
  • 1 puszka - pomidory w zalewie pomidorowej,
  • 2 ząbki - czosnek,
  • 30 dag mięso mielone z indyka,
  • 10 dag - ser żółty,
  • przyprawa do spaghetti,
  • makaron spaghetti,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z papryką i mięsem
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Paprykę pokroić w kostkę, pomidory z puszki pokroić na mniejsze kawałki, a czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni podsmażyć paprykę i czosnek, a następnie dodać mięso. Gdy mięso będzie lekko obsmażone dodać pomidory wraz z sosem. Całość dusić pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku przyprawą do spaghetti. Makaron ułożyć na talerzu i polać mięsnym sosem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim sos.