olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Spaghetti z papryką i winem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spaghetti z czerwoną papryką i cebulą, jednakże z nutą białego wina i słodkiej papryki to ciekawe urozmaicenie dla znawców tej popularnej potrawy włoskiej.

Spaghetti z papryką i winem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z papryką i winem

 

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 1 opakowanie makaronu
  • 2 papryki czerwone
  • 4 pomidory
  • 3 cebule
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka wina białego
  • 1 opakowanie słodkiej papryki
  • 2 łyżki oregano
  • 5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Spaghetti z papryką i winem
Na rozgrzaną patelnię wlewam olej, a następnie nakładam mięso mielone. Mięso podsmażam co chwilę mieszając. Obraną i pokrojoną cebulę dodaję do mięsa i podsmażam, aż cebula zmięknie. Paprykę czerwoną pozbawiam gniazd nasiennych, po czym kroję ją w paski i dodaję na patelnię. Pomidory sparzone i obrane ze skórki rozdrabniam za pomocą blendera, łączę z papryką słodką i winem i dodaję do mięsa. Całość podsmażam, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowane spaghetti podaję na ugotowanym makaronie i posypuję oregano.
Spaghetti z papryką i winem
Na rozgrzaną patelnię wlewam olej, a następnie nakładam mięso mielone.
Spaghetti z papryką i winem
Paprykę czerwoną pozbawiam gniazd nasiennych, po czym kroję ją w paski i dodaję na patelnię.
Spaghetti z papryką i winem
Pomidory sparzone i obrane ze skórki rozdrabniam za pomocą blendera, łączę z papryką słodką i winem i dodaję do mięsa.
Spaghetti z papryką i winem
Całość podsmażam, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.