Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Spaghetti z warzywami pod mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Spaghetti z warzywami dousznymi na winie pod mozzarellową pierzynką było bardzo smaczne

Spaghetti z warzywami pod mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z warzywami pod mozzarellą

 

  • 200 g makaronu spaghetti durum
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • brokuł - kilka różyczek
  • 1 cebula biała mała
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • ser mozzarella
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z warzywami pod mozzarellą
Makaron spaghetti gotujemy przez około 7 -9 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i przepłukujemy. Papryki oczyszczamy i kroimy w paseczki, cebulę i czosnek obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy czosnek z cebulą, następnie wrzucamy paprykę i przesmażamy przez kilka minut po czym dodajemy różyczki brokuła, podlewamy winem i odparowujemy dusząc warzywa, kiedy zmienną na talerze nakładamy makaron, następnie warzywa które oprószamy świeżym pieprzem i solą i posypujemy startą na tarce mozzarellą. Smacznego
Spaghetti z warzywami pod mozzarellą
makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
Spaghetti z warzywami pod mozzarellą
czosnek podsmażamy na patelni razem z cebulą
Spaghetti z warzywami pod mozzarellą
następnie dodajemy paprykę i podsmażamy
Spaghetti z warzywami pod mozzarellą
dodajemy brokuł a następnie podlewamy winem

Tagi:

makaron sery ser