Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Spaghetti z pesto po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pietruszkę umyć, oczyścić i osuszyć. Czosnek obrać i drobno posiekać

Spaghetti z pesto po polsku

Składniki:

Spaghetti z pesto po polsku

 

  • 2 pęczki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych
  • 50ml oliwy
  • 3 łyżki parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • 400g makarony spaghetti

Sposób przygotowania:

Spaghetti z pesto po polsku
W klasycznej wersji jest jest zrobione z bazylii i orzeszków piniowych. Oto wersja bardziej polska. :) Pietruszkę umyć, oczyścić i osuszyć. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pietruszkę razem z czosnkiem, orzeszkami ziemnymi i oliwą zmiksować, połączyć z serem i doprawić do smaku. Makaron spaghetti ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić, połączyć z sosem.

Tagi:

makaron