Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Spaghetti z salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolejne pyszne danie rodem z Włoch

Spaghetti z salami

Składniki:

Spaghetti z salami

 

  • 40 dag makaronu spaghetti,
  • 6 plasterków salami,
  • 30 dag pomidorów,
  • 4 łyżki startego parmezanu,
  • 100 ml oliwy z oliwek,
  • 1 mała cebula,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Spaghetti z salami
Makaron ugotować "al dente" w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Salami również pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę. Zrumienić na niej cebulę. Dodać salami i smażyć jeszcze przez 2-3 min. Dodać pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Dusić przez ok 5 min. Sosem polać makaron. Posypać startym parmezanem.

Tagi:

makaron