xxKatherinee

xxKatherinee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 99]

Spaghetti z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Spaghetti tym razem z tuńczykiem, idealny piątkowy obiad. U mnie w wersji z koncentratem pomidorowym zamiast śmietany.

Spaghetti z tuńczykiem

Składniki:

Spaghetti z tuńczykiem

 

  • 300g makaronu spaghetti
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 200ml śmietany (pominęłam)
  • 2 łyżki tartego parmezanu (pominęłam)
  • pieprz i sól do smaku
  • natka piertruszki

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z tuńczykiem
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu al dente. Olej z tuńczyka wlać na patelnię, rozgrzać, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Po chwili dodać tuńczyka, poddusić (dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego) zmniejszyć gaz, w tym momencie można dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty parmezan i połowę natki. Wymieszać. Połączyć z makaronem Podawać posypane parmezanem i świeżo mielonym czarnym pieprzem i natką.

Tagi:

makaron tarta