Sposób przygotowania:
Spaghetti z wołowiną w czerwonym winie
Mięso kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę i cebulę w kostkę, a seler naciowy w plasterki. Wszystko marynujemy w czerwonym winie z liściem laurowym, oliwą z oliwek i pieprzem (bez soli) na minimum 3 godziny, ale najlepiej na całą noc.Mięso odcedzamy z marynaty i mielimy w maszynce do mielenia. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy mięso i smażymy, gdy się zetnie dodajemy warzywa z marynaty wraz z winem. Dodajemy pulpę pomidorową, świeżą bazylię i solimy, ewentualnie jeśli sos jest za gęsty dodajemy trochę wody. Gotujemy około 30 minut. Wstawiamy wodę na spaghetti, a sos trzymamy sobie na małym ogniu, gdy będzie "al dente" dodajemy do sosu, mieszamy i posypujemy startym parmezanem. Układamy na talerzu, przyozdabiamy mozzarellą pokrojoną w kostkę i świeżą bazylią.