Sposób przygotowania:
Spaghetti zapiekane na patelni
1) Spaghetti wymieszać z pomidorami. Natkę pietruszki opłukać, a następnie drobno posiekać listki. Ser zetrzeć na drobnej tarce, po czym razem z pietruszką dodać do makaronu.
2) Piekarnik nagrzać do 200st. C. Jajka dokładnie roztrzepać w misce, przyprawić solą oraz pieprzem i polać nimi makaron. Całość dokładnie wymieszać.
3) Oliwę rozgrzać na żaroodpornej patelni (uchwyt nie może być z plastiku). Masę jajeczno-makaronową włożyć na patelnię i smażyć ok. 3 min. na dużym ogniu.
4) Patelnię do spaghetti wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać ok. 15 min. na złotobrązowy kolor. Masa jajeczna musi się całkowicie ściąć. Gotową potrawę podzielić na porcje i podawać z kolorową sałatką.
2) Piekarnik nagrzać do 200st. C. Jajka dokładnie roztrzepać w misce, przyprawić solą oraz pieprzem i polać nimi makaron. Całość dokładnie wymieszać.
3) Oliwę rozgrzać na żaroodpornej patelni (uchwyt nie może być z plastiku). Masę jajeczno-makaronową włożyć na patelnię i smażyć ok. 3 min. na dużym ogniu.
4) Patelnię do spaghetti wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać ok. 15 min. na złotobrązowy kolor. Masa jajeczna musi się całkowicie ściąć. Gotową potrawę podzielić na porcje i podawać z kolorową sałatką.