ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Spaghetti zapiekane na patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowanie: 15 minut. Przyrządzenie: 15 minut.

Spaghetti zapiekane na patelni

Składniki:

Spaghetti zapiekane na patelni

 

  • pęczek natki pietruszki; 15 dag goudy; 6 jajek; sól; biały pieprz; 1 łyżka oliwy.

Sposób przygotowania:

Spaghetti zapiekane na patelni
1) Spaghetti wymieszać z pomidorami. Natkę pietruszki opłukać, a następnie drobno posiekać listki. Ser zetrzeć na drobnej tarce, po czym razem z pietruszką dodać do makaronu.
2) Piekarnik nagrzać do 200st. C. Jajka dokładnie roztrzepać w misce, przyprawić solą oraz pieprzem i polać nimi makaron. Całość dokładnie wymieszać.
3) Oliwę rozgrzać na żaroodpornej patelni (uchwyt nie może być z plastiku). Masę jajeczno-makaronową włożyć na patelnię i smażyć ok. 3 min. na dużym ogniu.
4) Patelnię do spaghetti wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać ok. 15 min. na złotobrązowy kolor. Masa jajeczna musi się całkowicie ściąć. Gotową potrawę podzielić na porcje i podawać z kolorową sałatką.

Tagi:

jajko jajka