Sposób przygotowania:
Spaghetti ze szpinakiem i serem feta
1. Sos: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z wody. Czosnek obieramy i bardzo drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej ( tak około 2 łyżki ), wrzucamy czosnek i przesmażamy cały czas mieszając, uważamy, żeby za mocno go nie przypiec bo będzie gorzki. Następnie wrzucamy szpinak i jeszcze chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Następnie podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy przyprawy i ser, dusimy tak długo aż ser się rozpuści ( można go rozetrzeć widelcem, wtedy szybciej się rozpuści ).
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem do miękkości i odcedzamy. 3. Na talerze nakładamy porcje makaronu, sosu i pokrojonej w kostkę fety. Podajemy od razu gorące. Smacznego.
Rady: Można również użyć czubrycy zielonej. Przypraw można dać według uznania.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem do miękkości i odcedzamy. 3. Na talerze nakładamy porcje makaronu, sosu i pokrojonej w kostkę fety. Podajemy od razu gorące. Smacznego.
Rady: Można również użyć czubrycy zielonej. Przypraw można dać według uznania.