p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

spiralki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybka propozycja dla niespodziewanych gości

spiralki z ciasta francuskiego

Składniki:

spiralki z ciasta francuskiego

 

  • 1/2 op. ciasta francuskiego,
  • 40 szt rodzynek,
  • do posypania cukier puder

 

Sposób przygotowania:

spiralki z ciasta francuskiego
Połowę ciasta francuskiego przekrawamy na pół, w jedną część układamy rodzynki , które trzeba wciskamy do ciasta. Przykrywamy drugą połówką, dociskamy i układamy znów rodzynki lekko je dociskamy. Ciasto kroimy na około 1 cm paski, chwytamy z obu stron i robimy spiralę, układamy na blasze w pewnej odległości i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni, pieczemy około 20 minut. Wykładamy na talerz. Podajemy posypane cukrem pudrem