Sposób przygotowania:
Spring Rolls z kurczakiem -pieczone
1. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i siekamy drobno. Mięso marynujemy w wyciśnętym soku z cytryny, 2 łyżkach sosu sojowego, czosnku (szczypta soli i pieprzu).Wkładamy na 30min do lodówki. Makaron z zupki zalewamy wrzącą woda. Przykrywamy aż zmięknie. Startą marchew oraz cukinię (cukienia ze skórką), posiekany szczypior mieszamy z kurczakiem i makaronem.Dodajemy 3 łyżki sosu sojowego, łyżeczkę cukru, doprawiamy solą i pieprzem. 2. Pojedynczy placek papieru ryżowego zanurzamy na chwilę w letniej wodzie i kładziemy na desce aby zmiękł. Farsz nakładamy łyżką na papier i zawiajamy podobnie jak gołąbki. 3. Gotowe ruloniki układamy na blasze z papierem do pieczenia. Smarujemy je lekko oliwą i posypujemy sezamem. Pieczemy ok 20-30min w uprzednio rozgrzanym piekarniku do 200stopni.