angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Staropolska piwna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa do spożycia tylko dla osób dorosłych

Staropolska piwna

Składniki:

Staropolska piwna

 

  • 3szklanki piwa jasnego,
  • 1,5 szklanki śmietany 18 proc,
  • 2szt żółtko jaja,
  • 1łyżka masła,
  • 10dag chleba sitkowego,
  • 15dag sera twarogowego,
  • 1łyżeczka cukru,
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Staropolska piwna
Śmietanę, żółtka, masło, cukier i szczyptę soli dokładnie wymieszać z piwem. Garnek postawić na ogniu i podgrzewać piwo stale mieszając. Gorącą zupę podawać w wazie, a w osobnych naczyniach ser pokrojony w kostkę i grzanki z chleba.

Tagi:

piwo sery chleb ser